Acasă > Politica > Astăzi are loc o nouă ședință a Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009

Astăzi are loc o nouă ședință a Comisiei parlamentare de anchetă privind prezidențialele din 2009

Astăzi, la ora 11.30, este programată o nouă ședință a Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Membrii comisiei vor analiza corespondența pe care au purtat-o până în prezent cu CSM, Ministerul Justiției și Parchetul General și vor decide care vor fi demersurile pe care le vor face în continuare.

De asemenea, se vor face propuneri pentru raportul final.

La începutul săptămânii, președintele Comisiei, Oana Florea, preciza că raportul final va cuprinde și propuneri de modificare a legii, astfel încât puterile acestor foruri să fie sporite.

Aceasta în condițiile în care Oana Florea este de părere că procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu va răspunde apelului făcut de ministrul Justiției, Tudorel Toader, de a se prezenta în fața Comisiei.

De asemenea, președintele Comisiei de anchetă a spus recent că în cadrul ședinței coaliției PSD — ALDE se va discuta despre posibilitatea sesizării CCR cu privire la un eventual conflict juridic de natură constituțională între Ministerul Public și Parlament, după ce Parchetul a refuzat să transmită dosarul clasat care viza scrutinul prezidențial.

Laura Codruța Kovesi a fost invitată de mai multe ori la audieri la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009.

Șefa Direcției Naționale Anticorupție a refuzat însă de fiecare dată să răspundă la întrebările parlamentarilor.

Ancheta privind prezidențialele din 2009 a pornit în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Dan Andronic.

Acesta a declarat că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidențiale, înalți demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea.

Andronic a susținut că Laura Kovesi și Coldea erau preocupați de câștigarea scrutinului de către Traian Băsescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.