Acasă > Economie > Atac cibernetic la Dacia. Efecte asupra producţiei de la Mioveni

Atac cibernetic la Dacia. Efecte asupra producţiei de la Mioveni

O parte a activităţii de producţie a uzinelor Dacia de la Mioveni a fost întreruptă, astăzi, în urma unui atac cibernetic ce a afectat unele dintre sistemele informatice.

„Mai mulți angajați au fost trimiși înapoi la domiciliu, în cursul dimineții de sâmbătă, 13 mai. Măsura a fost luată pentru a preveni extinderea disfuncționalităților care, la o primă vedere, sunt o consecință a atacului cibernetic ce a avut loc la nivel global”, se precizează într-un comunicat al Direcției Comunicare din cadrul Grupului Renault România.

Producătorul auto menţionează că pe platforma de la Mioveni a fost convocată o celulă de criză care urmărește evoluția situației.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a anunțat că un număr de 10 sisteme de operare și de tip server Windows sunt pasibile de a fi afectate de noua variantă de amenințare ransomware ‘WannaCry’, care a dus la numeroase probleme tehnice, în ultimele 24 de ore, în mai multe organizații și instituții din întreaga lume.

‘Un atac de tip #ransomware ce poarta denumirea ‘WannaCry’ se răspândește cu rapiditate în Europa. Conform companiei de securitate Kaspersky Lab, atacatorii exploatează o vulnerabilitate cunoscută a sistemului de operare Windows, ce a fost publicată recent în mediul online de un grup de hackeri (Shadowbrokers). Microsoft a oferit un patch care soluționează problema încă din 14 martie, dar rezolvarea depinde de disponibilitatea utilizatorilor de a-și actualiza sistemul de operare’, precizează CERT-RO.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.