Acasă > Social > Atenție! Vreme deosebit de rece în toată țara

Atenție! Vreme deosebit de rece în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare meteorologică de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol pentru toată țara.

Potrivit ANM, până mâine la ora 9:00,  vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

La noapte, temperaturile vor fi preponderent negative, se va produce brumă în cea mai mare parte a țării și, local, îngheț la sol.

Meteorologii au emis, astăzi, și o nouă atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsori și strat de zăpadă pentru 16 județe din nordul, estul și centrul țării.

Atenționarea este valabilă până la ora 14:00.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, unde viteza la rafală va atinge 55 — 65 km/oră, precum și la munte, unde se vor depăși 70 km/oră, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va continua să ningă și se va depune strat de zăpadă, iar în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor cumula cantități de precipitații de 15 — 20 litri/metrul pătrat.

Județele vizate de Codul galben sunt: Suceava, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Covasna, Harghita, Brașov, Prahova (nord), Argeș (nord), Sibiu (sud).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.