Thursday, 14 December 2017
Acasă > Social > Carnea procesată și cea roșie, alimente cancerigene

Carnea procesată și cea roșie, alimente cancerigene

Un nou raport dat publicității luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmis de Reuters, precizează că, dacă mâncăm carne procesată, avem toate șansele să ne alegem cu diferite forme de cancer al sistemului digestiv. Raportul nu face altceva decât să ne pună pe gânduri și pe noi, și pe cei care promovează diete pe bază de carne. Pare incredibil, dar experți ai Agenției internaționale pentru studii oncologice (International Agency for Research on Cancer – IARC), parte a OMS, au plasat carnea procesată, așa cum este cea folosită în crenvurști, în grupul 1 de risc, alături de tutun, azbest și gazele de eșapament. Carnea roșie, categorie în care este inclusă carnea de vită, miel/oaie/berbec și porc, a fost introdusă în grupa de risc 2, fiind clasificată drept carcinogen probabil. Așa că, înainte să mâncăm, trebuie să ne gândim de mai multe ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.