Carnet de marinar fals descoperit de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Carnet de marinar fals descoperit de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Constanţa Sud Agigea un cetăţean sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Sierra Leone, care a prezentat la controlul de frontieră un carnet de marinar fals.

În data de 05.03.2014, în intervalul orar 15.50 – 16.50, în urma controlului de frontieră efectuat la P.T.F. Constanţa Sud Agigea asupra unei nave sub pavilion Sierra Leone, sosită din direcţia Turcia, a fost descoperit un carnet de marinar care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că respectivul carnet de marinar, ce purta însemnele statului Panama, aparţine unui cetăţean sirian, în vârstă de 36 ani, membru al echipajului navei.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului în cauză actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 Cod Penal.

Articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei.

În data de 05.03.2014, în jurul orei 12.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 1.200 articole de îmbrăcăminte (tricouri), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

150 kilograme peşte transportate fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 150 kilograme peşte fără documente justificative.

 În data de 05.03.2014, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control în zona de competenţă un autoturism marca Daewoo Cielo, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau S.M.V. de 54 ani şi S.R. de 46 ani, domiciliaţi în oraşul Năvodari.

În urma controlului a fost descoperită în autoturism cantitatea de 150 kilograme peşte, depozitată în patru lăzi din plastic, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la 225 lei, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *