UPDATE: CNADNR a trecut la combaterea poleiului. În Constanța, se acționează intens în zona Băneasa-Ostrov

Urmare a datelor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie care prognozează ninsori abundente și depunere de polei începând de duminică, 28.12.2014, ora 20.00, în Muntenia, Oltenia, Moldova și Dobrogea, pe drumurile naționale și europene, CNADNR SA acționează preventiv împrăștiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pe care există riscul formării lunecușului și poleiului.

De asemenea, împotriva depunerii poleiului și a zăpezii pe suprafața părții carosabile se acționează pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante (sare, nisip, CaCl2, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare.

O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menționate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care își desfășoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru  întreținerea pe timp de iarnă a rețelei de drumuri naționale și autostrăzi.

În acest context, CNADNR SA recomandă tuturor participanților la trafic să pornească la drum doar cu autovehicule echipate cu pneuri de iarnă, săculeț cu material antiderapant și lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să folosească cât mai mult frâna de motor și să evite depășirile acolo unde nu există suficient spațiu și suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiții de maximă siguranță.

Rugăm participanții la trafic să se informeze înainte de plecarea la drum asupra stării rețelei de drumuri naționale la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360. De asemenea, reamintim participanților la trafic că pot furniza și obține informații despre starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA www.cnadnr.ro.

CNADNR SA

Update ora 12:17

Situaţia în judeţul Constanţa:- DN 2A, DN 22A, DN 22, DN 3C, DN 39, DN 39B,C,D,E; DN 38, DN 22C, DN 3: partial umed/ zăpadă frământată 1 cm. şi – A2-A4 – umed;

DRDP Constanţa a patrulat şi a acţionat cu 83 autoutilaje şi s-au răspândit 1412 tone material antiderapant,10 tone clorură şi 250 tone sare astfel :-SDN Constanţa a acţionat cu 24 autoutilaje şi s-au răspândit 249 tone material antiderapant. Iar pe A2+A4 s-a acţionat cu 6 autoutilaje şi s-au răspândit 250 tone sare.

„O să începem patrularea de la orele 20:00. După cum arată site-urile de vreme, se pare că în partea a doua a serii va fi mai dificil, iar zonele pentru județul Constanța sau Tulcea sunt cele la limita de județ cu Brăila și Ialomița. Normal, dacă e cod portocaliu acolo nu se întrerupe brusc la graniță. Pe de altă parte, avem zonele „tradiționale”, Ostrov, Băneasa, mereu e cu precipitații deosebite. (…) O singură rugăminte am. În situația în care drumul se închide, pe cât posibil, să nu mai intre conducătorii auto pe drumuri, ca să putem acționa. Și iarna trecută, a fost o problemă în zona Tariverde, în care oamenii, din disperare, au intrat aproape de utilaje și acestea n-au mai putut să facă manevre, nici înapoi. Erau șase-șapte mașini ale noastre și ne-am blocat și noi. Pe cât posibil, să nu stea în spatele utilajelor”, a declarat, pentru cotidianul Replica. Marian Dima, directorul DRDP, Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *