În fiecare iarnă, temperaturile scăzute pun în dificultate mamele rămase fără un acoperiș deasupra capului

Au trecut brusc de la copilărie la maturitate când și-au ținut pentru prima dată bebelușul în brațe. Pe cele nouă mame care locuiesc cu micuții la Centrul de primire a copilului în regim de urgențe nu le-a lăsat sufletul să își abandoneze pruncii, deși nu aveau mai nimic să le ofere. Chiar dacă până acum viața le-a dezamăgit, tinerele mame sunt dispuse să meargă mai departe pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor.

Cele mai multe mămici au solicitat un adăpost odată cu instalarea iernii. Pe lângă acoperiș și cele trei mese pe zi pentru ele și micuți, mamele beneficiază și de consiliere psihologică. Centrul poate adăposti mama și copilul pe o perioadă de 90 de zile. În acest timp, femeile sunt ajutate să își găsească un loc de muncă și o locuinţă. Dacă unele reușesc acest lucru, altele au mai puțin noroc. În astfel de cazuri, împovărate de greutăți, femeile ajung la capătul puterilor și sfârșesc prin a-și abandona copiii.

Mariana Geoga, psiholog în cadrul centrului, a declarat că “avem solicitări din partea mămicilor, care odată cu venirea iernii au rămas fără adăpost și cu mai mulți copii, cu nou-născuți. Am avut cereri mai mari și din partea primăriilor care ne-au solicitat sprijinul. Vineri am primit o mămică cu trei copii. Noi avem la etajul superior patru dormitoare care găzduiesc mama cu copiii săi. Un dormitor are două paturi și un pătuț pentru bebeluși cu baie personală. La etajul unu avem două dormitoare și încă două dormitoare la parter.”

Iarna este lungă și cu siguranță mai sunt mămici care nu au un acoperiș deasupra capului sau trăiesc în condiții neprielnice pentru micuți. Pentru a primi adăpost, femeile care doresc să-şi apere copiii de frig pot depune o cerere la sediul DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *