Acasă > Economie > INS. În iunie, salariul mediu net a ajuns la 2.380 de lei

INS. În iunie, salariul mediu net a ajuns la 2.380 de lei

Institutul Național de Statistică a anunțat astăzi că salariul mediu brut a crescut cu 0,8% în iunie față de luna anterioară, până la valoarea de 3.313 de lei.

În același timp, câștigul net a fost de 2.380 de lei, cu 0,7% mai mult față de cel înregistrat în mai.

Datele INS arată că cele mai mari valori ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei – inclusiv activităţi de servicii informatice, respectiv 5.853 lei.

Cel mai puțin au câștigat cei care lucrează în domeniul hoteluri şi restaurante, care au avut un venit mediu de 1.400 lei.

În majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a fost mai mare ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv premii trimestriale, anuale, de vacanță sau pentru performanțe deosebite), drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv tichete de masă și tichete cadou).

De asemenea, câștigurile salariale medii nete din luna iunie au fost mai mari comparativ cu luna precedentă, ca urmare a realizărilor de producții ori încasărilor mai mari (funcție de contracte/proiecte)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.