Mâncarea condimentată reduce riscul de moarte prematură?

Un studiu al unei echipe de cercetători chinezi susține că un consum regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva unei serii de boli și ar reduce riscul decesului prematur. Oamenii de știință chinezi au studiat obiceiurile alimentare a aproximativ o jumătate de milion de persoane, timp de câțiva ani. Astfel, s-a constatat că acele persoane care mănâncă aproape zilnic mâncare condimentată trăiesc, în medie, mai mult decât cele care nu mănâncă aproape niciodată condimentat. Riscul de deces prematur scade cu 14% la persoanele care preferă mâncarea condimentată. Efectul este și mai accentuat când nu se consumă alcool, ci se preferă apa sau ceaiul. Potrivit cercetătorilor, capsaicina din ardei ar avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, asigurând astfel o anumită protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, precum și a cancerului. Studiul are însă limite evidente: nu au fost luate în calcul celelalte obiceiuri alimentare și modul de viață al persoanelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *