Acasă > Politica > Modificări la Statutul polițistului. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Modificări la Statutul polițistului. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

Ministrul de Interne, Carmen Dan,  spune că va fi revizuită posibilitatea legală ca polițiștii să iasă la pensie înainte de împlinirea vârstei de 47 de ani.

Conducerea MAI anunță că în toamna acestui an vor fi făcute modificări la Statutul polițistului.

„În mod normal, conform Legii pensiilor militare din anul 2015, vârsta de pensionare nu ar putea să fie mai mică de 47 de ani. Avem însă un act normativ, vorbesc de Ordonanța 21 din 2016, care modifică nu legea pensiilor, ci Statutul polițistului, prin care s-a introdus un mecanism prin care angajatul, dacă i se desființează postul, sau se reorganizează unitatea unde lucra, putea refuza orice altă funcție și putea alege să iasă din sistem cu drept de pensie, asociind această posibilitate de a avea o pensie cât salariul sau chiar mai mare. Evident că oamenii aleg să plece din sistem la pensie decât să opteze pentru un alt loc de muncă în sistem”, a declarat Carmen Dan.

Potrivit minsitrului, după modificarea legislativă prin care pensiile nu pot fi mai mari decât salariile, Guvernul pregătește modificarea Statutului polițistului, pentru a corecta prevederile ordonanței de anul trecut.

Carmen Dan a subliniat că până în luna septembrie,  polițiștii sunt așteptați să facă propuneri legate de modificarea Statutului.

 

Un comentariu la “Modificări la Statutul polițistului. Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare

  1. Daca pentru toti muritorii varsta de pensionare a crescut, ar fi trebuit sa creasca si la politisti cu acelasi procent.De la 39 si pana la 65 mai sunt 26 de ani .mai mult de cati ani a muncit poltistul respectiv.Asta inseamna lipsa de respect fata de cei care muncesc 45 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.