Acasă > Editorial > Opriți măcelul spațiilor verzi din Constanța prin Moratoriu

Opriți măcelul spațiilor verzi din Constanța prin Moratoriu

Solicitare publică adresată viceprimarului Decebal Făgădău și Consiliului Local Constanța

Domnilor și doamnelor,

 Măcelărirea spațiului verde din Constanța continuă, cu fiecare autorizație de construcție pe care autoritatea locală o semnează. Este pur și simplu de neînțeles de ce nu opriți acest atentat monstruos asupra sănătății locuitorilor Constanței, pe care îi condamnați, prin inacțiune, să respire un aer tot mai viciat și mai încărcat cu praf și particule de mari dimensiuni, cu perspectivele cele mai sumbre ale unor boli înfiorătoare. La fiecare doi arbori tăiați, unui constănțean i se ia oxigenul și i se oferă gaze de eșapament.

Oricât ar încerca, presa constănțeană și activiștii de mediu nu pot fi peste tot și nu se pot opune la nesfârșit trăgând semnale de alarmă adresate unor oameni care par surzi și orbi.

Primim în permanență argumente puerile, conform cărora nu aveți nici o putere de a opri ridicarea de noi construcții de beton, în condițiile în care aveți la îndemână instituția Moratoriului pe termen limitat. Folosiți această soluție și opriți orice fel de construcție care ar putea să se ridice pe un spațiu verde identificabil la locul faptei, pe o perioadă de minimum doi ani, până când va fi terminat Registrul spațiilor verzi.

Întrebați CINE trebuia, conform legii, să predea, deja acest Registru al Spațiilor verzi și cereți respectarea de urgență a Legii!

Această soluție a putut fi folosită la Pungești, pentru oprirea altei nenorociri, a exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Și a dat rezultate!

Asumați-vă răspunderea și salvați ce se mai poate salva!

VALENTIN COMAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.