Acasă > Monden > Peste 200 de filme proiectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Peste 200 de filme proiectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania

La Cluj-Napoca are loc până pe 11 iunie, ediţia a 16-a a Festivalului Internațional de Film Transilvania, TIFF  2017.

Printre starurile invitate se numără actorul francez Alain Delon și  actorul american Armand Assante.

La TIFF sunt proiectate 225 de filme, dintre care 188 de lungmetraje şi 37 de scurtmetraje din 53 de ţări.

Pelicula care a deschis festivalul se numește „Regele Belgiei”, o comedie scrisă și regizată de Peter Brosens și Jessica Woodworth.

Filmul prezintă povestea regelui Belgiei care, în timpul unei vizite de stat în Turcia, află că, în lipsa lui, țara pe care o conduce s-a divizat. Decide să se întoarcă acasă, dar o furtună solară afectează toate rețelele de telecomunicații. Fără telefon și în imposibilitatea de a zbura către Belgia, dar cu puțin ajutor din partea unui regizor englez și a unui formații feminine bulgare de muzică populară, părăsește țara și pleacă în aventura vieții sale, într-un road trip nebun prin Balcani.

La Cluj-Napoca a ajuns și actorul american Armand Assante care, luni, a participat la proiecţia, în premieră mondială, a filmului ”The Wanderers” (regia Dragoş Buliga), în care joacă rolul principal.

”Îmi place ţara voastră din foarte, foarte multe motive, în special datorită generozităţii oamenilor de aici. Cunosc România de prin anii 2000 când am fost invitat la un concurs de frumuseţe. De atunci încerc să conving oamenii să vină în România şi să investească în industria cinematografică de aici. România este o ţară complexă, seamănă cu Italia. Temperamentele de aici se aseamănă, intelectul oamenilor se aseamănă. Am găsit unele scrieri ale românilor foarte interesante, în special pe Cioran, care m-a uimit cu modul în care funcţiona mintea lui”, a declarat Assante.

Un moment special al TIFF 2017 va fi prezența legendarului Alain Delon, actorul francez care vine pentru prima dată în România.

În onoarea sa, pe data de 9 iunie, Piața Unirii din Cluj-Napoca va găzdui proiecția  filmului ”Afacerea Pigot”/ ”Pour la peau d’un flic” (1981), thriller-ul regizat de Alain Delon, avându-l pe îndrăgitul actor francez și în rol principal.

Organizatorii au anunțat că Alain Delon va primi la TIFF premiul pentru întreaga carieră.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia pentru Festivalul de Film Transilvania.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.