Acasă > Eveniment > Polițiști constănțeni, acuzați de fapte de corupție. Ar fi luat mită de la un șofer

Polițiști constănțeni, acuzați de fapte de corupție. Ar fi luat mită de la un șofer

Acuzații de corupție la adresa a doi polițiști din județul Constanța. Aceștia sunt bănuiți  că ar fi cerut bani unui șofer pentru a nu-l sancționa în trafic.

Potrivit anchetatorilor, un echipaj, format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia, a oprit ieri un autoturism, ca urmare a săvârșirii de către conducătorul auto a unei contravenții la regimul rutier.

Pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, cei doi i-au solicitat suma de 200 de lei.

Șoferul i-a reclamat însă la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție.

DGA a organizat un flagrant la aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic, polițiștii fiind prinși după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

”La data de 11.08.2017, ca urmare a unei sesizări primite la linia telefonică Telverde Anticorupție a Direcției Generale Anticorupție – 0800.806.806, ofiţerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Constanța, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au organizat şi realizat prinderea în flagrant a doi polițiști, imediat după ce au primit o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

În fapt, în cursul zilei de ieri, un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia a oprit un autoturism, ca urmare a săvârșirii de către conducătorul auto a unei contravenții la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de acesta, cei doi i-au solicitat o sumă de bani.

Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la linia telefonică Telverde, acțiunea de prindere în flagrant fiind organizată cu operativitate, în aproximativ 30 de minute de la apelul telefonic.

Suspecții au fost conduși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Procurorul a dispus față de aceștia reținerea pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.