Acasă > Economie > Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României participă la Summit-ul comun G20-B20 din Antalya

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României participă la Summit-ul comun G20-B20 din Antalya

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, participă la Summit-ul comun G20 – B20, organizat în Antalya, Turcia, în perioada 14-15 noiembrie. Dl. Mihai Daraban este membru al grupului de lucru Infrastructură și Investiții, din cadrul B20 și va participa la reuniune ca invitat al Președintelui Uniunii Camerelor de Comerț și Burselor de Mărfuri din Turcia(TOBB), dl. Rifat Hisarcıklıoğlu, care în prezent deține Președinția B20. În cadrul sesiunilor de lucru de la Antalya se vor dezbate propuneri de politici economice pentru dezvoltarea sectorului de infrastructură și investiții.

Dintre temele aflate pe agenda de lucru, amintim reafirmarea importanței cruciale a infrastructurii în planurile de dezvoltare a infrastructurii naționale; implementarea unui set de bune practici în sectorul de achiziții și în procesul de obținere a aprobărilor necesare; cooperarea pentru promovarea și protejarea investițiilor internaționale, protejarea investițiilor private și responsabilizarea suplimentară a sectorului bancar. Importanța acestei sesiuni este evidențiată de nivelul alocărilor bugetare anuale pentru proiectele de infrastructură, care se ridică la aproximativ 9 trilioane USD, investițiile în infrastructură fiind esențiale pentru creșterea economică. Grupul de lucru Infrastructură și Investiții propune depășirea inegalităților uriașe dintre sumele alocate domeniului în diverse zone ale globului, demers care ar necesita finanțări estimate la 15-20 trilioane USD în următorii 15 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.