Acasă > Politica > Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în vizită la București

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în vizită la București

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker efectuează astăzi o vizită oficială în România.

Cu această ocazie, liderul european va susţine un discurs în plenul Parlamentului şi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu.

Potrivit autorităților, ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc începând cu ora 10.30, iar alocuţiunea susţinută de Jean-Claude Juncker are ca temă “Viitorul Europei”.

În jurul orei 12.00, preşedintele Comisiei Europene va merge la Palatul Cotroceni pentru o  întrevedere cu preşedintele Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a anunțat că discuţiile vor viza subiecte prioritare de pe agenda următoarelor reuniuni ale Consiliului European, precum procesul de reflecţie privind viitorul Uniunii Europene şi negocierile legate de retragerea Marii Britanii din Uniune.

La ora 15.00, Jean-Claude Juncker are programată o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, la Palatul Victoria.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene va avea o întâlnire cu cetăţenii la ora 16.30, organizată de către Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti la Muzeul Naţional de Artă al României, întâlnire la care Juncker va fi însoţit de comisarul european Corina Creţu.

Discuțiile vor viza viitorul Europei şi rolul României în proiectul european, la 10 ani de la aderare la Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.