Acasă > Administratie > Primăria Medgidia – eveniment militar de cinstire a veteranilor din Teatrele de Operaţii

Primăria Medgidia – eveniment militar de cinstire a veteranilor din Teatrele de Operaţii

Veteranii din Teatrele de Operaţii au fost, astăzi, cinstiţi la Medgidia printr-un eveniment militar, organizat în Piaţeta Decebal, 23 de cadre militare fiind felicitate şi recompensate pentru devotamentul faţă de ţară şi curajul de care au dat dovadă în teatrele de operaţii din Bosnia, Kosovo, Afganistan şi Irak.

Programul evenimentului a debutat cu intonarea imnului naţional, urmat de cuvântări ale comandantului garnizoanei Medgidia, dr. Gheorghe Rotariu şi primarului municipiului Medgidia, Marian Iordache.

„Astăzi îi omagiem şi pe cei 26 de militari români care au apărat ţara cu preţul vieţii, pe cei 160 care au fost răniţi şi pe toţi militarii care luptă în misiuni”, le-a urat comandatul camarazilor săi, înainte să le acorde diplomele de onoare.

Cadrele militare au fost recompensate şi de municipalitate, în semn de respect pentru activitatea din operaţiunile militare, moment urmat de un spectacol susţinut de Fanfara Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava” şi defilarea cadrelor militare. Totodată, a fost organizată o expoziţie de pictură dedicată „Zilei Veteranilor din Teatrele de Operaţii”, realizată cu sprijinul Adinei Dogaru, coordonatoarea cercului de pictură al Casei de Cultură „Ioan N. Roman”, în care micii pictori au pus pe hârtie gândurile şi viziunea lor asupra misiunii pe care o are Armata Română în teatrele de operaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.