Acasă > Comunicate > Program Spectacole – Teatrul de Stat Constanţa

Program Spectacole – Teatrul de Stat Constanţa

Din dorinta de a oferi publicului un univers artistic divers, Teatrul de Stat Constanta va invita la o suita de spectacole dedicate sarbatoririi a 100 de ani de la nasterea Mariei Tanase.

Vineri 13 dec.ora 19.00

SUB ZODIA MARIEI

COMPANIA ON VOGUE IN PARTENERIAT CU TEATRUL DE STAT CONSTANTA

Avându-i ca protagoniști pe Maria Gheorghiu și Eusebiu Ștefănescu, spectacolul „Sub Zodia Mariei” va fi un eveniment cultural unic pentru scena românească, ce-și dorește să se contureze într-un omagiu artistic, adus celor mai importante Marii ale țării. Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a României și Maria Tănase sunt cele patru nume ce vor călăuzi un eveniment încununat, cum altfel, de prezența unei alte Marii – Maria Gheorghiu. Invitații speciali ai acestei frumoase narațiuni muzicale vor fi actrița Adriana Trandafir și pianistul Radu Grațianu. Regia spectacolului, pus pe hârtie cu ceva luni în urmă de Miron Manega și Maria Gheorghiu, va fi asigurată de maestrul Ioan Cărmăzan.

Sambata 14 dec. ora19.00

CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA ,

ASOCIATIA CULTURALA PAN-ART IN PARTENERIAT CU TEATRUL DE STAT CONSTANTA

CANTEC DE LEAGAN

CANTEC DE LEAGAN este un video poem teatral despre Maria Tanase cu Mirela Pana, in regia lui Carmen Lidia Vidu. La pian, George Calin.

Spectacolul este o stare, un cantec de dinainte de somn.

Franturi de scrisori, de interviuri, de amintiri, de frici, de spaime, de singuratati, cateva cantece, o actrita si un pian compun un tablou simplu, uman, cu un singur personaj: Maria Tanase.

În memoria Mariei Tănase,

cîntec înfiorat

peste vreme,

dragostea mea

şi a unei lumi…

MIRELA PANA, actrita pasare cu zbor lin prin lumea teatrala de peste 15  ani,cu cantec in glas si vibratie in cuvant.

GEORGE CALIN, pianist romantic si rebel,cu bogata experienta si implicare in studiori muzicale renumite si in nenumarate proiecte muzicale de televiziune

CARMEN LIDIA VIDU este cel mai tanar regizor care a montat la Teatrul National din Bucuresti si primul regizor de teatru multimedia din Romania.

Duminica 15 dec,ora 19.00

MARIA TANASE

Spectacolul spune fascinanta poveste a vietii unei mari Marii, care a stiut sa duca in lume frumusetea cintecului popular romanesc.Spectacolul de teatru-dans creat de coregraful Calin Hantiu,inspirat de cantecele Mariei Tanase ,aduce prin  expresivitatea dansului, momentele importante din biografia  celei supranumite Pasarea maiastra: debutul la celebrul Teatru „Carabus” al lui Constantin Tanase, povestea de prietenie si iubire cu Constantin Brancusi, prezenta la Expozitia Universala de la New York , dar si lumea plina de farmec si pitoresc a Bucurestiului interbelic. Coloana sonora cuprinde 18 cintece,in interpretarea Mariei Tanase.

In distributie:

Florina Stanculet,Iulian Enache, Marian Adochitei, Paula Prodan,Liliana Barascu, Remus Archip,Alice Safta,Cosmin Mihale,Ionut Alexandru,Alexandru Ologu,Izabela Bumbac, Georgiana Bumbac,Iulia Fanache

Regie şi coregrafie : CALIN HANTIU

Scenografie : OVIDIU PASCAL

Muzica: CANTECE ORIGINALE MARIA TANASE

Presa este invitata la toate aceste spectacole.

In spiritul bunei noastre colaborari, va rugam ca acest comunicat de presa sa fie publicat/transmis de doua ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.