Acasă > Social > Protejează-ți afacerea în cazul unui divorț

Protejează-ți afacerea în cazul unui divorț

Chiar dacă pare lipsit de romantism, cuplurile care se pregătesc să spună da la starea civilă ar trebui să ia în calcul un contract prenupțial înainte de a se căsători. Era un timp când doar cei extrem de bogați puneau în aplicare asemenea contracte. Acum din ce în ce mai multe cupluri, în special cele care dețin afaceri, partenerii din cuplu au mai fost căsătoriți sau au copii din alte relații, discută pro și contra în ceea ce privește un contract prenupțial ca parte a planurilor de nuntă.

În esență, un contract prenupțial nu este mai mult decât o înțelegere scrisă semnată de două persoane înainte de a se căsători. Este mai mult decât să aplici pentru un împrumut rapid (Imprumut24.ro) și semnezi contractul. Acest contract este folosit pentru a atinge obiective atât legale cât și financiare, dar în general, cuplurile îl folosesc pentru a proteja proprietăți separate și a nu intra într-un conflict în cazul unui divorț. Acest tip de contract, ca acordul prenupțial, subliniază ce aduce fiecare partener din cuplu în momentul oficializării căsătoriei, în ceea ce privește bunurile și obligațiile și cum vor fi dispuse după o eventuală separare sau divorț.

Pe scurt, un contract prenupțial poate opri un proces de partaj dacă mariajul se încheie. Pentru un contract prenupțial, fiecare partener pregătește un acord financiar detaliat care include toate bunurile și obligațiile, venitul anual și posibile moșteniri. Declarația trebuie să fie sinceră și fiecare trebuie să înțeleagă ceea ce el sau ea obține sau renunță în urma unui contract prenupțial.

Înțelegerea trebuie să fie corectă și certificată în scris. De aceea, un acord prenupțial este un contract scris, semnat de cei doi parteneri din cuplu, în prezența unui notar. Un asemenea acord trebuie să se refere la păstrarea unei afaceri, a bunurilor de familie, deținute înaintea căsătoriei și care trebuie să rămână la proprietar în cazul unui divorț.

Într-un caz ca acesta, trebuie angajat și un avocat pentru fiecare partener pentru a evalua contractul și a vedea dacă interesele fiecăruia sunt respectate. Un lucru important trebuie știut. Când pui bazele unei afaceri, tinerii antreprenori se gândesc prea puțin la o eventuală căsătorie și încă și mai puțin la un acord prenupțial.

Un divorț poate pune în pericol afacerea ta. Dacă ești singurul deținător al unei afaceri sau nu, vei vrea să iei în considerare un contract prenupțial. Deși un acord prenupțial poate să îți salveze afacerea în timpul unui divorț, el prezintă câteva limitări. Sunt cupluri care fac greșeala de a redacta acordul prenupțial cu același avocat fără ca soțul sau soția să aibă propriul avocat. În acest caz, acordul nu este solid.

Un contract prenupțial poate fi, de asemenea, limitat dacă soțul sau soția a contribuit cu bani la afacerea ta, în timpul căsniciei, sau a contractat un imprumut nevoi personale pentru afacere. Dacă finanțele obținute în timpul căsătoriei de unul dintre soți sunt folosite pentru afacerea celuilalt, un acord prenupțial nu va mai cântări atât de greu. Totuși, fără un contract prenupțial înaintea căsătoriei, totul ar putea fi catastrofal pentru afacerea ta dacă căsnicia nu ar merge bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.