Acasă > Politica > PSD depune moțiune de cenzură. Grindeanu a fost exclus din partid

PSD depune moțiune de cenzură. Grindeanu a fost exclus din partid

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, în unanimitate, depunerea unei moțiuni de cenzură.
Social-democrații au luat această decizie în urma retragerii sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu, dar și a refuzului acestuia de a-și da demisia din funcție.
„Am avut o ședință CExN unde am discutat despre refuzul dlui Sorin Grindeanu de a respecta decizia celor două partide — PSD și ALDE. În acest context, mai mulți colegi, foarte mulți, au propus excluderea dlui Sorin Grindeanu din calitatea de membru al PSD, o decizie care a fost aprobată în unanimitate, pe baza statutului, care dă această competență CExN. PSD a luat decizia, după ce ne-am consultat cu colegii de la ALDE, ca luni să se depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului, iar miercuri să fie dezbătută și votată”, a declarat  Liviu Dragnea.
Premierul Sorin Grindeanu a anunțat miercuri seara, la Palatul Victoria, că nu își va da demisia din funcție, decât după ce președintele Klaus Iohannis va numi un premier de la PSD.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat soluționarea urgentă a crizei din interiorul coaliției de guvernare.

„Rezolvarea crizei interne a coaliției este strict responsabilitatea partidelor din care este alcătuită. Președintele garantează respectarea Constituției în cazul acestei proceduri”, a fost raspunsul dat de purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.