Acasă > Politica > „Sclave” la fermele din Sicilia. Românce bătute și violate. Reacția Guvernului

„Sclave” la fermele din Sicilia. Românce bătute și violate. Reacția Guvernului

sclave romanceGuvernul ia primele măsuri după apariția în săptămânalul britanic The Observer a unui reportaj despre mii de românce care lucrează în agricultură în provincia italiană Ragusa din Sicilia și care sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv ameninţări şi agresiuni sexuale.

Executivul de la București a dispus efectuarea unei vizite de lucru comune a reprezentanţilor Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi ai MAI, în Italia, care să verifice informaţiile despre existenţa unor cazuri de exploatare a cetăţenilor români.

”Premierul Sorin Grindeanu urmăreşte cu preocupare situaţia românilor din Italia şi aşteaptă cu interes raportul reprezentanţilor Guvernului trimişi la faţa locului. Misiunea menţionată va avea loc între 15 şi 17 martie. Vor participa ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, şi un reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Jurnaliștii de la The Observer scriu că româncele care lucrează în fermele din Ragusa sunt obligate să muncească 12 ore pe zi în condiţii de căldură extremă, fără apă, cu salarii neplătite şi obligate să trăiască în clădiri izolate în condiţii degradante şi neigienice.

Ele sunt supuse violenţei fizice, ameninţărilor cu arme şi şantajelor îndreptate chiar şi împotriva familiilor.

Organizația pentru apărarea drepturilor imigranților, „Proxyma Association” susține că peste jumătate dintre femeile care lucrează în serele de aici sunt forțate să întrețină relații sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiții de muncă fortață și exploatare cruntă.

Și Poliţia locală menţionează că aproximativ 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc şi muncesc în condiţii de sclavie în fermele din regiunea Ragusa, al treilea cel mai mare producător de legume din Europa.

The Observer  mai relatează că româncele se programează, în număr mare, pentru întreruperi de sarcina.

Cele mai multe sunt aduse la spital de patronii lor care le forțează să renunțe la copii pentru a ascunde astfel abuzurile din ferme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.