Acasă > Politica > Sesiune extraordinară. Parlamentarii dezbat pensiile speciale și plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului

Sesiune extraordinară. Parlamentarii dezbat pensiile speciale și plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului

Deputaţii şi senatorii au fost convocați, astăzi, în sesiune extraordinară.

Aleșii urmează să discute ordonanţele de urgenţă referitoare la modificarea modului de calcul al pensiilor militare, plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copilului şi creşterea salariilor poliţiştilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va întruni de la ora 11:00, urmând ca şedinţa de plen să aibă loc începând cu ora 15:00.

La rândul său, Senatul va avea o reuniune a Biroului Permanent, de la ora 14.

Reamintim că Executivul a adoptat săptămâna trecută, ordonanțele de urgență legate de pensiile speciale, plafonarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului și majorarea salariilor pentru polițiști și personalul civil din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

Guvernul a stabilit că pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la creșterile salariale, ci doar în funcție de coeficientul de inflație.

În plus,  valoarea netă a pensiei de serviciu nu va mai putea depăși media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul a pensiei.

În ceea ce privește indemnizația pentru creșterea copilului, aceasta  a fost plafonată la 8.500 de lei lunar.

Indemnizația se va stabili ca și până acum, respectiv la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, cu menținerea cuantumului minim actual de 85% din cuantumul salariului minim brut pe țară garantat în plată, însă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

De asemenea, Guvernul a decis majorarea salarială de până la 15% din salariul de bază pentru polițiști și personalul civil din instituțiile de apărare, ordine publică și securitate națională.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.