Acasă > Social > Stilul Feng-Shui: amenajarea biroului pentru productivitate MAXIMĂ!

Stilul Feng-Shui: amenajarea biroului pentru productivitate MAXIMĂ!

Spatiul in care angajatii isi petrec aproximativ opt ore pe zi este extrem de important. Mediul de lucru isi pune amprenta asupra productivitatii acestora, asa ca, daca te afli intr-o pozitie manageriala, este esential sa le asiguri conditiile optime pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Feng-Shui reprezinta filosofia chineza conform careia fiecare obiect situat intr-o incapere trebuie sa se afle in echilibru perfect, pentru a exista o armonie universala.

Iata cum poti adopta si tu stilul Feng-Shui la locul de munca, pentru a le oferi angajatilor tai un mediu de lucru armonios!

 – Pastrarea ordinii si a curateniei desavarsite

Adeptii Feng-Shui considera ca, asemenea mintii umane, locul in care ne petrecem timpul trebuie sa fie curat, limpede si fara elemente perturbatoare. Asadar, evita crearea unui spatiu cu aspect inghesuit, alegand un mobilier minimalist si pastrand biroul curat si organizat, in permanenta. Comanda cosuri de gunoi de pe https://www.sanito.ro/cosuri-gunoi si pozitioneaza-le conform filosofiei chineze, in locuri in care nu pot fi usor observate de catre cei care pasesc in incapere. In caz contrar, prezenta constanta a acestora in campul vizual al angajatilor poate atrage energii negative.

– Metode de atragere a energiei pozitive

Principiile Feng-Shui spun ca, in orice birou, trebuie sa existe lucruri care atrag energia pozitiva. Acestea pot fi elemente artistice (tablouri, sculpturi, decoratiuni) sau, pur si simplu, obiecte care inspira bucurie. Poti opta pentru lumanari decorative marca Melimelo DECO, acestea aducand angajatilor, in acelasi timp, beneficiile aromaterapiei. Aceasta din urma se afla si ea in stransa legatura cu principiile filosofiei chineze, influentand in mod pozitiv energia celor aflati in birou.

 – Pozitionarea obiectelor din birou

Un aspect esential al filosofiei Feng-Shui este si modul in care obiectele sunt asezate in incapere. Asadar, organizeaza mobilierul din spatiul de lucru in functie de cateva reguli simple. Pozitioneaza birourile angajatilor astfel incat niciunul sa nu fie izolat de ceilalti colegi sau cu spatele la acestia. Este ideal ca angajatii sa poata avea in campul vizual atat usa incaperii, cat si fereastra, pentru pastrarea echilibrului.

– Alegerea culorilor potrivite

 Culorile folosite pentru mobilierul, peretii si decoratiunile din birou sunt si ele importante. Conform regulilor Feng-Shui, nuantele prezente in spatiul de lucru pot impacta nivelul de energie, starea fizica si starea psihica a celor aflati in birou. De exemplu, peretii albi vor stimula claritatea mentala si puterea de concentrare, in timp ce nuantele pamantului (beige, maro) ajuta la pastrarea contactului cu mediul inconjurator. De asemenea, nuantele pale de verde, oranj, turcoaz si galben sunt extrem de potrivite pentru birou, conferind sentimentul de confort si familiaritate.

Asadar, tine cont de aceste reguli simple pentru a obtine un birou armonios, in care angajatii se vor simti relaxati si, totodata, vor atinge productivitatea maxima!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.