Târgul Ofertelor Educaționale din Străinătate și-a deschis porțile și pentru elevii de la malul mării

Universitățile de elită din Europa caută studenți români. Tinerii dornici să înveţe la instituții de învățământ de top din Anglia, Danemarca sau Olanda, au venit astăzi la Târgul educațional care s-a desfășurat în incinta unui hotel din zona Modern. Ofertele școlare au fost din toate domeniile și mai ales pentru toate ”buzunarele”.

“La Târgul din Constanța participă 22 de universități, însă în Project World Education avem peste 300 de universități. Asta înseamnă că toți aplicanți pot beneficia de consultanță la toate universitățile partenere.“ a spus Alina Davis, office manager Integral Constanța.

Studenții de la malul mării sunt încrezători că vor reuși să obțină un loc la una dintre universitățiile din afară. Cei care aplică pentru o facultate în străinătate vor trebui să se prezinte cu un dosar, care să conțină foaia matricolă, o scrisoare de recomandare, certificatul de limbă și un eseu motivațional, care poate avea și forma unui interviu. Dacă vor fi acceptați, la universitățiile din Europa pot obţine şi o bursă. Vestea bună este că interviurile se pot ține și pe internet.

„Avem o gamă largă de burse la universitatea noastră, ca de exemplu bursă de acomodare, adică studenții vor plăti pentru acomodare, burse de călătorie, vor trebui să plătească să ajungă la universitate și multe altele. Odată ce și-au ales opțiunea, studenții trebuie să aplice pentru cinci universități, după care să rămână doar cu două univeristăți, iar din acestea două, una dintre ele trebuie să fie prima opțiune și una de rezervă. Odată ce studentul a ales universitatea, noi venim și cu ofertele cu burse școlare.” a afirmat Costos Dimitraitis, directorul unei Universități din străinătate.

La târg am întâlnit-o și pe Angela, studentă anul III la o universitate din străinătate unde studiază Turismul și Managementul Internațional. Tânăra ne-a dezvăluit un pic din experiența ei și ne-a spus cât de ușor se poate înscrie cineva la o astfel de instituţie de învăţământ.

„Taxa de școlarizare este foarte ridicată de 1835 de euro pe an, se poate plăti integral sau în rate. Bursa este de fapt un credit de la Guvern, se primesc câte 150 de euro pe lună, sumă pe care studentul trebuie să o restituie timp de doi ani după terminarea facultății.„ a povestit Angela Manțu.

În Anglia există o creștere a aplicațiilor de 10 la sută pentru Informatică, 5 la sută pentru Drept și 4 la sută pentru Medicină. De anul acesta, Danemarca va acorda și un ajutor nerambursabil în valoare de 720 de euro pe lună studenților din Uniunea Europeană care demonstrează că sunt activi și au statut de angajat.

R Denisa Stoenescu, Ana Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *