Acasă > Social > Temperaturi ridicate și soare puternic pe litoral

Temperaturi ridicate și soare puternic pe litoral

Meteorologii anunță vreme călduroasă în județul Constanța.

Maximele se vor încadra astăzi între 29 și 35 grade C.

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Atenție! Disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, când şi indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi.

Meteorologii anunță că vremea va fi caniculară şi disconfortul termic accentuat în majoritatea zonelor de câmpie şi de podiş.

Șase județe din zona de vest și sud-vest a țării se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă.

În Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37 — 38 de grade și, izolat, 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un Cod galben de căldură în 24 de județe din Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, din Muntenia și din sudul Moldovei. În aceste zone, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade.

Sâmbătă  vremea va fi caniculară în sudul şi local în centrul şi estul ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat în majoritatea regiunilor. Începând din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat, Crişana, local în Maramureş, vestul Transilvaniei şi Oltenia, precum şi în zonele montane aferente, unde vor fi înnorări, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, mai scăzute în depresiuni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.