Acasă > Politica > Tudorel Toader a renunțat. Și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției

Tudorel Toader a renunțat. Și-a dat demisia din funcția de ministru al Justiției

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că și-a dat demisia.

„Exprimând deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de ministru al Justitiei!”, a scris, astăzi, Toader pe Facebook.

El a făcut acest anunț pentru a lămuri situația sa, după ce dimineață nu precizase clar dacă renunță sau nu la conducerea ministerului.

Tudorel Toader afirmase că este încă membru al Guvernului, subliniind că va respecta deciziile politice și juridice care vor fi luate.

”Eu fac parte, chiar dacă independent, încă fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am văzut că ieri a pierdut sprijinul politic, dar care are încă suportul juridic. Personal, cred că, în momentul în care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern în ansamblul lui, se retrage implicit sprijinul politic și pentru fiecare membru al Guvernului, chiar dacă e membru de partid, al unui partid sau altul, sau dacă e independent. Sigur, voi respecta deciziile care vor fi luate pe cele două componente — politică și juridică”, a  spus Toader.

El a adăugat că obiectivele din raportul de evaluare sunt cele din programul de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.