marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Social > 1 Mai Muncitoresc, sărbătorit prin lupte tradiționale tătărești kureș!

1 Mai Muncitoresc, sărbătorit prin lupte tradiționale tătărești kureș!

Ziua Muncii se poate petrece și altfel. Au arătat-o locuitorii din Valu lui Traian, care pe lângă grătarul nelipsit de 1 mai, au sărbătorit prin lupte tradiționale tătărești. Potrivit edilului, este o tradiție respectată la Valu lui Traian încă din primul său an de mandat.

“ Este o tradiție pe care eu, personal, o respect și îi susțin în tot ceea ce fac. E o minoritate cu care conviețuim foarte bine de mulți ani.” a declarat Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian.

Luptele tătărești au fost organizate în pădurea de la intrarea din comună, iar asistența a fost una impresionantă. De asemenea, vicepreședintele Senatului a ținut să vadă luptele tătărești.

“Am venit să mă întâlnesc cu lumea care a ieșit să se distreze de 1 Mai și să particip la kureș-ul tătăresc.” a afirmat Nicolae Moga, vicepreședintele Senatului.

Câștigătorii luptelor tătărești au fost premiați în bani și se vor pregăti pentru următoarea competiție, cea de la Eforie Sud, din data de 3 mai.

“ Vremea este superbă, audiența este extraordinară și este un început foarte bun pentru sezonul de lupte tătărești. Este o zi foarte importantă în calendarul internațional, Ziua internațională a celor care muncesc, iar în calendarul musulman este tot o zi foarte importantă, și mă bucur că reușim să sărbătorim împreună. ” a declarat Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.

Evenimentul este organizat anual de Consiliul Local Valu lui Traian, în colaborare cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *