marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > 12 mai, Ziua de curăţenie naţională

12 mai, Ziua de curăţenie naţională

Echipa „Let’s Do It, Romania!” ne invită, pe 12 mai, să facem curăţenie generală în întreaga ţară. Acesta este cel de-al treilea an consecutiv când are loc mişcarea internaţională de curăţenie. Acţiunea se desfăşoară simultan şi în Bulgaria, Moldova şi Turcia.
La primele două ediţii, din 2010 şi 2011, au participat peste 500.000 de voluntari, care au colectat peste 1.300.000 de saci de deşeuri. Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare judeţ, vor fi propuse şi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a propune şi a vota zona pe care şi-o doreşte curată.
Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Printre primele propuneri, se numără pădurea Snagov, Băneasa din Bucureşti, zona lacului Vidraru în Argeş, Codrii Paşcaniului în Iaşi şi Lacul lui Eminescu în Botoşani.
În urma etapei de vot, echipa „Let’s Do It, Romania!” va comunica zonele alese în fiecare judeţ pe site-ul proiectului, www.letsdoitromania.ro, zone care vor fi curăţate pe 12 mai.
Întregul regulament al campaniei va fi disponibil în curând pe www.letsdoitromania.ro.
După Ziua de curăţenie naţională, zonele curăţate vor fi monitorizate constant de echipele locale „Let’s Do It, Romania!”.

Sursa: www.cugetliber.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *