vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > 121 kilograme de icre de ştiucă transportate ilegal

121 kilograme de icre de ştiucă transportate ilegal

BULETIN INFORMATIV

08.03.2013

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

121 kilograme de icre de ştiucă transportate ilegal cu un autoturism Mercedes Benz

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând, cu sprijinul informativ al D.I.P.I. – S.I.P.I. Constanţa, o persoană de sex masculin care transporta, cu un autoturism marca Mercedes Benz, cantitatea de 121 kilograme de icre din specia ştiucă fără documente justificative.

 În data de 07.03.2013, în jurul orei 14.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, beneficiind de sprijinul informativ al D.I.P.I, – S.I.P.I. Constanţa, au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autotursim marca Mercedes Benz model C 220, condus de cetăţeanul român G.F.M., în vârstă de 41 ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperite 13 cutii din plastic, în care se afla cantitatea de 121 kilograme de icre din specia ştiucă, pentru care conducătorul auto, domiciliat în oraşul Hârşova, nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Cantitatea de icre, evaluată la aproximativ 12.100 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale, conform procedurilor legale.

Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Peste jumătate de tonă de peşte şi plase în lungime de 200 metri confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru persoane de sex masculin care desfăşurau activităţi de pescuit comercial fără a deţine autorizaţie, respectiv transportau cu o autoutilitară cantitatea de 515 kilograme peşte fără documente legale.

● În data de 06.03.2013, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au verificat o ambarcaţiune din lemn, din care două persoane pescuiau cu cinci plase tip avă din aţă.

Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, nu au putut prezenta autorizaţia de pescuit comercial, fiindu-le confiscate plasele în lungime de aproximativ 200 metri, conform procedurilor legale.

● În data de 07.03.2013, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona localităţii Mahmudia, o autoutilitară marca Renault Transit, în care se aflau I.C. de 45 ani şi C.G. de 61 ani, domiciliaţi în judeţul Ilfov.

În autoutilitară a fost descoperită cantitatea de 515 kilograme de peşte din specia caras, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Cei patru bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/licenţei de pescuit comercial”, „folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de tip comercial” şi „transportul fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

4.400 de ţigarete netimbrate, confiscate în Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat trei persoane de sex feminin care ofereau spre comercializare, în două pieţe agroalimentare din municipiul Constanţa, 4.400 de ţigarete netimbrate.

În data de 07.03.2013, în intervalul orar 10.00 – 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit cu produse din tutun, identificând trei persoane de sex feminin care ofereau spre comercializare 4.400 de ţigarete netimbrate, de provenienţă R. Moldova, fără documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele evaluate la aproximativ 2.200 lei şi au aplicat fiecărei persoane o sancţiune contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *