Acasă > Eveniment > 124 intervenții SMURD, în trei zile

124 intervenții SMURD, în trei zile

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Cernavodă, au intervenit, vineri, 6 februarie, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, în localitatea Rasova.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta la acoperiş, cu posibilitate de extindere în interiorul casei. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic al coşului fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Sâmbătă, 7 februarie, ora 17:10, Detaşamentul de Pompieri Constanţa – Port a intervenit pentru deblocarea unei uşi de acces într-un imobil. O persoană de sex feminin a fost găsită în viaţă şi a fost preluată de ambulanţă, pentru a beneficia de îngrijiri medicale.

Tot sâmbătă, în jurul orei 19:00, Detaşamentul de Pompieri Medgidia a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu la o ghenă de gunoi din municipiul Medgidia.

La scurt timp, pompierii militari tot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Medgidia au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje din municipiul Medgidia. Aceştia au acţionat timp de aproximativ patru ore pentru stingerea focarelor şi înlăturarea efectelor negative ale incendiului, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la vecinătăţi. Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de focul deschis în spaţii închise, au ars aproximativ 50 tone de furaje.

Duminică, la primele ore ale dimineţii, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Constanţa – Oraş au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată în cartierul Palazu Mare, din municipiul Constanţa.

Datorită sesizării în timp util a evenimentului şi operativităţii pompierilor militari, evenimentul, provocat cel mai probabil de un coş de fum necurăţat de funingine, nu s-a soldat cu pagube majore.

Echipajele SMURD, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au intervenit, în aceast week-end, pentru a acorda ajutor medical de urgență la 124 de solicitări. Pacienţilor li s-au acordat îngrijiri medicale, iar după caz, au fost transportaţi la spital pentru investigaţii amănunţite.

În scopul preîntâmpinării incendiilor provocate de coşurile sau burlanele de fum necurăţate sau defecte, ISU Constanţa reaminteşte cetăţenilor obligativitatea verificării, reparării, izolării termice şi curăţării periodice a coşurilor de evacuare a fumului. Acestea trebuie izolate termic faţă de materialele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn etc.). Totodată, coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura căile de evacuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *