vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Sanatate > 15 milioane de euro pentru modernizarea Secţiilor de Oncologie şi Pendiatrie de la Spitalul Judeţean Constanţa

15 milioane de euro pentru modernizarea Secţiilor de Oncologie şi Pendiatrie de la Spitalul Judeţean Constanţa

La propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicşor Daniel Constantinescu, consilierii judeţeni au aprobat, astăzi, în şedinţă ordinară contractarea unui împrumut intern în valoare de 10 milioane de euro pentru achiziţia de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. De asemenea, aleşii judeţeni au mai fost de acord cu contractarea unui al doilea împrumut, potrivit expunerii de motive a iniţiativei preşedintelui CJ, respectiv cu contractarea împrumutului în valoare de 5 milioane de euro, necesari în vederea achiţiziţiei de echipamente şi aparatură medicală necesare funcţionării Secţiei de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Despre cele două proiecte, Nicuşor Constantinescu a ţinut să precizeze că împrumutul este realizat pe o perioadă de 20 de ani, iar sumele nu depăşesc procentul de 30% pe care administraţia judeţeană îi poate contracta. „Asigurăm aparatura necesară tratării unei boli foarte grave. Intenţia noastră este să acoperim 80% din cazuistică. E important să facem aceste secţii la standarde moderne”, a explicat preşedintele CJ Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *