vineri, 7 august 2020
Acasă > Social > 15 operatori au rămas fără sectorul de plajă

15 operatori au rămas fără sectorul de plajă

Cincisprezece concesionari de plaje s-au trezit cu contractele reziliate de către Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Aceștia nu au depus garanția de 40% din valoarea contractului încheiat. În plus, alți 18 au primit amenzi de câte 5 mii de lei fiecare.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral îi ia la bani mărunți pe cei care au concesionat plajele de pe litoralul românesc  și nu au respectat contractele. Astfel, 18 dintre concesionari au primit amenzi de câte 5000 de lei, iar alții au pierdut dreptul asupra plajelor.

„Specialiștii noștri au reziliat 15 contracte de închiriere a plajelor pentru neconstituire garanției de bună execuție. Este vorba despre un procent de 40% care trebuia plătit din valoarea contractului încheiat cu ABADL Constanța”, ne-a declarat Marieta Iorga, purtător de cuvânt al instituției publice.

Dacă în Stațiunea Mamaia operatorii se bat pentru plaje, în sud situația stă diferit. Anul acesta, pentru concesionarea tuturor zonelor de plajă, a fost nevoie de organizarea a nu mai puțin de patru licitații. Dacă la Tuzla un metru pătrat de plajă a fost adjudecat și cu 1,19 lei, în Mamaia s-a plătit chiar și 45 de lei pe metru pătrat.

Pentru concesionarea unei plaje în suprafață de 1000 mp, agenții economici pot plăti chiar și 40.000 lei pe an.

Sumele pot fi chiar mai mari dacă luăm în calcul faptul că operatorul de plajă de cele mai multe ori subcontractează sectoarele de la alți agenți economici. Pe 12 august, la ultima etapă a licitației pentru atribuirea plajelor libere au fost ofertate patru sectoare, doar trei dintre acestea fiind adjudecate.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *