15 persoane cu dizabilităţi din Năvodari au primit cărucioare speciale

  •  
  •  
  •  
  •  

Luna cadourilor vine la Năvodari şi pentru persoanele cu handicap, care au nevoie de ajutor pentru a se putea integra în societate. Astfel, astăzi, 15 persoane cu dizabilităţi locomotorii din oraş au primit din partea Fundaţiei „Portul Speranţei” Bârlad cărucioare speciale, extrem de necesare pentru a se putea deplasa şi care aveau costurile mult prea ridicate pentru posibilităţile financiare ale familiilor din care fac parte. Printre cei ajutaţi de fundaţia din Bârlad, reprezentată de dr. Daniel Mereuţă se află şi patru copii a căror activitate socială se va schimba de acum înainte. La nivelul oraşului Năvodari a mai avut loc o astfel de donaţie în urmă cu cinci ani, iar în municipiul Constanţa o acţiune similară s-a desfăşurat în vara anului trecut.

În oraşul nostru, acţiunea de distribuire a cărucioarelor cu handicap a fost organizată în parteneriat cu Biserica Creştină Baptista „Speranţa” Năvodari şi Direcţia de Asistenţă Socială Năvodari. Alături de reprezentanţii acestor instituţii s-au aflat şi voluntari – elevi ai Liceului „Lazăr Edeleanu” din oraş, care au contribuit la desfăşurarea acţiunii.

Timp de mai multe ore, în incinta Sălii de Sport Năvodari, reprezentanţii fundaţiei prin specialiştii săi, au lucrat pentru a face adaptări individuale pentru persoanele cu dizabilităţi ale cărucioarelor şi materialelor de mobilitate ce s-au distribuit cu această ocazie. De precizat că această organizaţie colaborează cu Organizatia “Jony and Friends”, care desfăşoară astfel de acţiuni la nivel mondial, iar în România promovează activităţile umanitare din anul 1997. Principalul scop este ajutorarea persoanelor cu handicap din toată ţara, prin donarea de scaune cu rotile, cârje, suporţi şi alte echipamente pentru deficienţe fizice şi motorii şi integrarea socio-profesională a persoanelor cu handicap prin pregătirea lor în mod corespunzător.

Un apel pentru navodareni: Toţi cei care au primit ajutor din partea fundaţiei au adus mulţumiri tuturor celor implicaţi, iar persoanele cu handicap locomotor care au nevoie de carucior, carje sau alte materiale de mobilitate se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială Navodari, la sediul situat în str. Sănătăţii, nr.3, în curtea Liceului „L.Edeleanu”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *