Acasă > Eveniment > 150 de ani de supraveghere a frontierei de stat

150 de ani de supraveghere a frontierei de stat

Cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române, sărbătorită în fiecare an pe data de 24 iulie, la nivelul Gărzii de Coastă au avut loc avansări în gradul profesional următor pentru 51 de ofiţeri şi 345 de agenţi, acordarea unor diplome de excelenţă pentru 9 cadre în rezervă, 4 diplome de onoare, 26 diplome de merit şi 136 mulţumiri scrise.

Prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, au fost avansaţi în grad, la termen, 36 de ofiţeri, iar prin dispoziţie a directorului Gărzii de Coastă, au fost avansaţi, la termen, 304 de agenţi. Tot cu această ocazie, 15 ofiţeri şi 41 de agenţi au fost înaintaţi în grad înaintea împlinirii stagiului minim, pentru rezultate deosebite înregistrate în carieră.

În cadrul festivităţii organizate la sediul Gărzii de Coastă din Constanţa au fost acordate, de către directorul Gărzii de Coastă, comisar-şef de poliţie Laurenţiu Costache, 9 diplome de excelenţă pentru întreaga carieră unor cadre în rezervă, 4 diplome de onoare pentru echipajele navelor de la Grupul de Nave Constanţa care au executat misiuni externe (MAI 1105 – nava amiral „Ştefan cel Mare”, MAI 2111– Shaldag MK4, MAI 3057 – SRN 17) şi echipei de oină A.C.S. Frontiera Tomis Constanţa, 26 diplome de merit pentru rezultate deosebite în activitate şi 136 de mulţumiri scrise.

Cu ocazia acestei zile festive, care a marcat împlinirea a 150 de ani de existenţă instituţională, Garda de Coastă a mai organizat, la nivelul judeţelor Constanţa şi Tulcea, manifestări sportive şi culturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *