1500 de români din Italia, aduşi în stațiunea Mamaia. “Judeţul Constanţa, expus în mod iresponsabil”

  •  
  •  
  •  
  •  

Aproximativ 1500 de români din zone roșii din Italia vor fi aduşi în stațiunea Mamaia şi plasati în carantină.

Primii ar urma să ajungă sâmbătă, 21 martie.

Pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu vor ateriza două aeronave din direcția Torino (Italia).

Una va avea la bord 120 pasageri, iar ceallată aproape 190. Vor mai fi operate și alte zboruri astfel ca, în total, vor fi repatriate 1500 de persoane.

Acestea vor fi carantinate la hoteluri din statiunea Mamaia.

Situatia a fost semnalată de presedintele Consiliului Judetean Constanța, Marius Horia Tuțuianu.

Acesta il acuză pe prefectul județului Constanța, George Niculescu, de iresponsabilitate pentru că nu s-a opus solicitarii venite din partea Guvernului.

„Judetul Constanta, expus in mod iresponsabil de catre prefect!

In obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1500 de români aduși din zone roșii din Italia vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială medicală necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului.
Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!!
Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat.
Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin.
Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări.
Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat.
Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect.
Este anormal sa ne aruncați, pe toți, într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală.
Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili.
Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteti dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferența!

Vă cer să vă asumați public aceste decizii! Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal,” a postat pe Facebook Marius Horia Tuțuianu.

 

ați în Constanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *