miercuri, ianuarie 22, 2020
Acasă > Comunicate > “1700 de ani de la Edictul din Mediolanum”

“1700 de ani de la Edictul din Mediolanum”

COMUNICAT DE PRESĂ

1700 DE ANI DE LA EDICTUL DIN MEDIOLANUM

Concurs interliceal cu ocazia anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Liceul Teoretic Traian, cu sprijinul domnului director Constantin Caracoti, la iniţiativa catedrei de istorie (prof. Mirela Voicu, Dorina Chivu, Doina Marica) şi a catedrei de religie (prof. Viorica Stan, Mirela Lefterache)  a organizat concursul interliceal ,,1700 de ani de la Edictul din Mediolanum”, cu prilejul anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Edictul de la Mediolanum, reprezintă  primul act oficial prin care se acordă totală libertate de credință creștinilor. Celelalte culte existente se mențineau în continuare, dar nu mai sunt favorizate de împărat.

Pentru marcarea acestui eveniment crucial din istoria creștinismului, Liceul Teoretic ,,Traian”, Constanța a organizat, în zilele de 06 – 07 iunie 2013 un concurs ce se adresează elevilor de liceu.         

Concursul s-a desfăşurat în data de 06 iunie.

Premierea a avut loc în data de 07.06. 2013 în prezenţa domnului director, a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului, Pr. drd. Constantin Mija şi a prof. George Mindirigiu, realizatorul emisiunii ,,Tânărul creştin”- radio Dobrogea.

La concurs au participat elevi de la: Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu”, Liceul Teoretic Ovidius; Liceul Teoretic George Călinescu, Colegiul Tehnic ,,Vasile Pârvan”.  Elevii au primit medalii omagiale şi diplome (clasamentul este postat pe site-ul Liceului Teoretic ,,Traian”).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *