2 oameni au murit în România. 433 de persoane infectate cu noul coronavirus

  •  
  •  
  •  
  •  

România a înregistrat primele două decese în actualul context al pandemiei de coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că primul deces a fost al unui pacient în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18 martie la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova.
Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babes – Bucuresti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Față de datele anunțate ieri, numărul persoanelor confirmate cu virusul COVID 19 a crescut cu 66.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

Foto:DSU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *