Saturday, 16 February 2019
Acasă > Administratie > 2 octombrie, termenul scadent pentru plata taxelor şi a impozitelor locale

2 octombrie, termenul scadent pentru plata taxelor şi a impozitelor locale

Contribuabilii – persoane fizice și juridice – mai au la dispoziție doar câteva zile pentru plata fără penalități a taxelor și impozitelor datorate bugetului local.

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința celor care au ales să achite impozitele și taxele locale în două rate egale că se apropie data de 30 septembrie 2017, termenul scadent pentru plata celei de-a doua rate.

Totuși, pentru că anul acesta ultima zi de plată este o zi nelucrătoare, termenul scadent se prelungește până la sfârșitul primei zile de lucru următoare, respectiv data de 2 octombrie 2017.

Potrivit legislației în vigoare, contribuabilii care nu-și achită obligațiile fiscale până la această dată vor suporta penalități de întârziere de 1% pe lună sau fracţie de lună, până la data stingerii sumei datorate.

”Recomandăm cetățenilor să evite plata majorărilor de întârziere și să achite la termenul menționat impozitele/taxele datorate pentru: clădiri, teren, mijloace de transport, salubrizare, garaje, telefonie mobilă”, menționează reprezentanții SPIT Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.