Acasă > Politica > 20 august, ziua nașterii unuia dintre marii liberali români

20 august, ziua nașterii unuia dintre marii liberali români

Partidul Naţional Liberal Constanţa doreşte să reamintească cetăţenilor faptul că Ion IC Brătianu merită cinstit, acesta dând dovadă de un real interes pus în slujba binelui naţional.

„Ion I.C. Brătianu a avut idealul unei Românii reîntregite și a împlinit acest obiectiv. A crezut în șansa României unite chiar și în cele mai grele momente, fiind dispus la orice sacrificiu politic personal pentru a realiza acest ideal. Viziunea, consecvența și abilitatea omului politic Ion I C Brătianu au dat sens jertfei sutelor de mii de eroi români din primul război mondial iar România Mare a devenit realitate”, transmit reprezentanţii PNL Constanţa într-un comunicat de presă.

PNL Constanţa mai arată că, prin naşterea şi faptele sale Ion IC Brătianu a lăsat amintire un model de slujire a interesului naţional.

„Astăzi avem nevoie de patriotismul faptelor, nu al vorbelor goale de conținut, iar Ion I.C. Brătianu ne-a arătat că putem avea România pe care ne-o dorim «Prin noi înainte!»”, se arată la finalul comunicatului de presă.

Ion I. C. Brătianu, cunoscut și ca Ion (Ionel) I. C. Brătianu (n. 20 august 1864, Florica, azi Ștefănești, Argeș – d. 24 noiembrie 1927, București) a fost un inginer, om politic român, președinte al Partidului Național Liberal, membru de onoare al Academiei Române din 1923.

Ion I. C. Brătianu a fost de 5 ori Prim-ministru al României – mai mult decât oricine altcineva, de 3 ori Ministru de Interne, de 2 ori Ministrul Apărării Naționale și de 2 ori Ministru al Afacerilor Externe.

Sursă foto: gapo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *