duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > 2000 de poștași au protestat în fața Guvernului

2000 de poștași au protestat în fața Guvernului

Duminică, poștașii afiliați la Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România s-au deplasat în capitală, unde au participat la un miting de protest în fața Palatului Victoria.

Cei peste 2000 de sindicaliști prezenți la acțiunea de protest au cerut demiterea directorului general al Poștei Române, Ion Smeeianu, și a directorului executiv Rosita Alexe. Ei au anunțat că, dacă până săptămâna viitoare, cei doi nu vor fi demiși, liderii de sindicat vor intra în greva foamei.

Oamenii s-au plâns de salariile extrem de mici, în condițiile în care muncesc foarte mult, deși Poșta Română are în acest moment 1500 posturi vacante dar care sunt “înghețate” de conducerea companiei pentru reducerea costurilor. În consecință, ei au cerut creșterea cu 20% a salariilor, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziționarea de uniforme și genți poștale, precum și angajarea de personal pe locurile vacante.

Marți va fi grevă japoneză, iar joi poștașii afiliați la SLPR vor ieși din nou în stradă și vor picheta, începând cu ora 10.00, sediile oficiilor județene de Poștă. Matei Bratianu, liderul SLPR, a afirmat că în perioada 12-16 mai va avea loc o “amplă campanie de informare a populației cu privire la motivele care au generat protestele poștașilor”, iar în cazul în care solicitările sindicaliștilor nu vor fi soluționate, liderii de sindicat împreună cu reprezentanții structurilor de conducere vor intra în greva foamei.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *