Acasă > Administratie > “2011, un an bun! In 2012 avem proiecte de zeci de milioane de euro”

“2011, un an bun! In 2012 avem proiecte de zeci de milioane de euro”

Primarul Nicolae Matei, la ora bilantului

Orasul Navodari a cunoscut in acest an mai multe transformari de cat s-ar fi asteptat orice locuitor, daca stam sa ne gandim ca toti analistii anuntau un an dezastruos pentru fiecare administratie, mai ales pentru cele cu primari in opozitie. Cu fonduri proprii, investitii private, bani primiti de la autoritatile judetene si putine de la cele centrale, primarul orasului Navodari are cu ce se lauda la sfarsitul acestui an. Mai multe strazi din oras au suferit transformari radicale, fiind asfaltate, iar trotuarele au fost reabilitate. De asemenea, tot la capitolul infrastructura, in Navodari s-au inmultit parcarile, iar tinerii au devenit, rand pe rand, beneficiari ai unor locuinte destinate lor. Au fost reabilitate institutiile de invatamant, iar proiectele sociale au fost continuate, desi fondurile la acest capitol s-au dovedit tot mai mici. Primarul Nicolae Matei si-a dat acordul pentru continuarea proiectului privind acordarea de rechizite scolare elevilor care isi desfasoara activitatea in institutiile de invatamant din localitate, la fel cu studentii si elevii care studiaza in institutiile de invatamant din municipiul Constanta, dar si dascalii care fac naveta au primit gratuitate pe mijloacele de transport. La fel si cadrele didactice care fac naveta.

Un alt proiect important priveste mansardarea blocurilor de locuinte. Programul a fost demarat in acest an si, potrivit primarului Nicolae Matei, primele blocuri care au intrat in acest proiect sunt cele din centrul orasului si se va continua de anul viitor cu celelalte cartiere. Nu au fost uitati nici batranii. Administratia condusa de Matei a pregatit pachete cu alimente de baza si pentru anul care se incheie, iar in toamna aceasta atat ei, cat si toate celelalte persoane cu venituri reduse care au domiciliul in oras au primit saci cu cartofi. De departe, cel mai important proiect al anului 2011 a fost cel privind acordarea de gratuitate la caldura pentru toti locuitorii orasului Navodari, indiferent de venit. Proiectul „Ideea mea si norocul tau” este unic la nivel national, iar ideea ii apartine chiar primaruui Matei, decis sa continue sa vina in sprijinul locuitorilor si anul viitor.

Despre toate acestea, dar si despre ce a insemnat anul 2011 si ce asteptari are de la 2012, edilul ne-a declarat: „Anul 2011 a fost un an bun pentru Navodari, as putea spune chiar foarte bun; am gasit intelegere si sprijin atat din partea Consiliului Local – indiferent de partidul politic din care consilierii au facut parte, dar si un sprijin deosebit din partea angajatilor Primariei, care au lucrat pana noaptea tarziu. 2012 este un an aproape capital; sunt proiecte de zeci de milioane de euro, cele mai multe cu finantare de 98% si trebuie sa le continuam, aproape in aceeasi formula, sa le implementam asa cum trebuie, sa nu riscam sa dam bani inapoi. Sunt proiecte europene de mare importanta pentru orasul Navodari si pentru zona de litoral a Romaniei”. Mesajul pe care Matei doreste sa-l transmita locuitorilor orasului este: „Le transmit sa aiba un an mult mai bun, imbelsugat si ii asigur ca orasul Navodari se afla pe maini bune si facem ce trebuie”.

2012 vine cu sperante mari

Pentru anul viitor, edilul are proiecte cel putin la fel de indraznete. Pe langa faptul ca 2012 este an electoral, ceea ce este esential pentru primarul care se afla in campanie electorala non stop, Nicolae Matei isi doreste mai multi turisti pentru litoralul din nordul judetului. Primele demersuri in acest sens au fost facute, iar MDRT urmeaza sa atribuie Navodariului titulatura de statiune turistica de interes national, ceea ce va atrage investitii majore, dar si fonduri importante pentru dezvoltare locala. „Este visul oricarui primar sa aduca investitori, sa deruleze proiecte care sa vina in sprijinul cetatenilor, iar noi tocmai asta facem la Navodari”, a completat Matei.

Ieri, edilul i-a chemat pe alesii locali in sedinta ordinara, ultima din acest an si, pe langa proiectele de dezvoltare votate, le-a multumit pentru sprijinul acordat initiativelor sale si le-a promis ca le va fi acelasi colaborator de nadejde si in 2012. Atat edilul, cat si consilierii locali au fost colindati de elevi ai scolilor din oras.

Sursa: www.observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *