Acasă > Ultima ora > 21 de incidente electorale, cercetate penal

21 de incidente electorale, cercetate penal

MAI a înregistrat, până la ora 17,00, 91 de sesizări referitoare la fapte care au legătură cu procesul electoral, iar cele mai multe se referă la sfătuirea alegătorilor în privința candidatului cu care să voteze.

“Menționez că această faptă reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei. Toate semnalările au fost verificate, iar 40 dintre acestea nu s-au confirmat”, a informat duminică Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI).

Ea a mai adăugat că la nivel național au fost constatate 21 de fapte contravenționale și s-au aplicat amenzi în valoare de 7.000 de lei, iar în alte 21 de situații au fost efectuate cercetări pentru comiterea unor posibile infracțiuni, în cele mai multe cazuri fiind vorba de coruperea alegătorilor sau de împiedicarea acestora de a vota.

Cele mai multe evenimente, peste 60%, au fost sesizate în mediul rural. Aproape 60% dintre semnalări au fost primite prin numărul de urgență 112, 9% de la partidele politice, iar 7% au fost sesizări din oficiu ale angajaților MAI.

“Au fost organizate 433 de filtre rutiere, fiind verificate 1.759 de autovehicule, dintre care 97 de autocare, 409 autobuze, 698 de microbuze și 55 de autospeciale cu capacitatea 8+1”, a mai declarat Monica Dajbog.


Ea a mai spus că 851 de persoane reținute sau arestate preventiv aflate în arestul Inspectoratului General al Poliției Române și-au exercitat dreptul la vot, din cele 890 care au depus cerere în acest sens.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Mihai Simionescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *