luni, decembrie 16, 2019
Acasă > Social > 22 aprilie – Ziua Pământului

22 aprilie – Ziua Pământului

În fiecare an, la 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Planetei Pământ (sau Ziua Pământului/Earth Day), manifestare care, în 2014, are ca temă: ”Orașe verzi”.

Evenimentul din acest an se concentrează asupra mobilizării a milioane de oameni pentru a crea un mediu durabil, sănătos prin ecologizarea comunităților din întreaga lume. În prezent, peste jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Pe măsură ce populația urbană crește și efectele schimbărilor climatice se agravează, noi cetățenii acestora trebuie să construim și să dezvoltăm orașele asigurând un mediu optim de viață.

Pentru următorii doi ani, campania ”Orașe verzi” va mobiliza populația la nivel mondial pentru o nouă eră, a ”orașelor verzi”, în care, alături de oameni, să poată trăi și celelalte viețuitoare, în ecosisteme specifice fiecărei specii.

Ziua Planetei Pământ a fost inițiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării. Simbolul ales pentru această sărbătoare a planetei Terra este litera grecească teta de culoare verde pe fundal alb.

A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestații reunite sub numele de ”Ziua Pământului”. Efectul acestei demonstrații de amploare a fost covârșitor, aducând în atenția opiniei publice poluarea ca una dintre cele mai mari probleme ale omenirii. La 23 aprilie 2009, prin Rezoluția 63/278, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 aprilie ca Ziua Internațională a Mamei Pământ (International Mother Earth Day).

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *