sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Administratie > 22 de aleși locali din județul Constanța au fost declarați incompatibili de ANI!

22 de aleși locali din județul Constanța au fost declarați incompatibili de ANI!

Potrivit ANI, aceştia au exercitat simultan atât funcția de primar cât și cea de reprezentant al Societății RAJA SA în cadrul unei Adunări Generale. Printre primarii declarați incompatibili se află și edilul orașului Năvodari, Nicolae Matei. Potrivit comunicatului emis de Agenția Națională de Integritate, Nicolae Matei s-ar fi aflat în starea de incompatibilitate în perioada 2008-2012, pe motiv că a reprezentat compania de apă în cadrul Adunării Generale a Acționarilor SC RAJA SA Constanța. Edilul consideră că această constatare este una abuzivă.

„Este o prostie ceea ce se întâmplă în statul poliţienesc România. Dacă cineva vrea să dea afară primarii, oamenii aleși de către comunitate o putea face prin limitarea la două mandate, a mandatului de primar. Faptul că primarii au reprezentat, așa cum spune legea 215/2004 au reprezentat interesele comunității nu înseamnă incompatibilitate, nu înseamnă că și-au reprezentat un interes propriu. Dar cei care câștigă bani frumoși de 3-4 ori mai mare leafa decât a unui primar fac aceste abuzuri. Vă vorbesc din postura de primar a orașului Năvodari și cea de președinte a Asociației Orașelor din România. Şi legea penală are o perioadă de prescripție, perioada mea de incompatibilitate se referă la 3 luni, pe o lege ANI care a fost anulată de Curtea Constituțională”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Edilul orașului Năvodari va ataca în instanță constatarea Agenției Naționale de Integritate. La fel va face şi primarul localității Agigea, Cristian Cîrjaliu, care a fost declarat incompatibil pe același motiv, în perioada 24 iunie 2008- 16 ianurie 2012.

„Motivul pentru care aș fi incompatibil este faptul că am reprezentat interesele cetățenilor și ale comunei Agigea în relație cu RAJA. Dacă acest lucru poate fi incompatibil în accepțiunea unora, să vedem ce va spune justiția. Noi, primarii, care suntem declarați incompatibili, am atras fonduri europene, am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a reprezenta cetățenii care ne-au ales. S-a găsit această găselniță ANI care a venit să spună care e bun și care nu. O să vedem dacă ceea ce au făcut dânșii nu este sub incidența penalului și un lucru este foarte cert, zilele următoare voi face plângere penală împotriva lor, bineînțeles și acțiunea în instanță”, a declarat Cristian Cîrjaliu, primarul localităţii Agigea.

În aceeași situație se află și primarul localității Tuzla, care a aflat de raportul ANI de la echipa Litoral TV. El a fost declarat incompatibil pentru perioada 2008-2009.

„La ședințele RAJA am pus ștampila pentru că eu reprezint comuna conform legii 215. Deci la mine e clar. Eu nu am mai făcut parte din RAJA, iar ca și semnături, cine ar trebuie să reprezinte comuna?! Femeia de serviciu?! ….Nu te poți întoarce asupra unui om în urmă cu 4 ani de zile”, a declarat Constantin Micu, primarul localităţii Tuzla.

În raportul ANI mai apar și primarii localităților Cumpăna, Eforie şi fostul primar al comunei Mihail Kogălniceanu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *