vineri, septembrie 20, 2019
Acasă > Eveniment > 23 de “negri” depistați săptămâna trecută de ITM Constanța

23 de “negri” depistați săptămâna trecută de ITM Constanța

Inspectorii de muncă au depistat, în perioada 16 – 20 februarie, 156 de persoane care munceau fără contracte individuale de muncă și au aplicat amenzi de 820.000 de lei pentru această încălcare a legislației muncii, informează, joi, Inspecția Muncii (IM).

Inspecția Muncii (IM) a desfășurat mai multe acțiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.514.000 de lei (344.204 de euro).

“Au fost depistate 156 de persoane care lucrau fără forme legale. Dintre acestea, 23 erau din Constanța, 21 din Dâmbovița și 17 din județul Galați. Inspectorii de muncă au făcut șase propuneri de cercetare penală pentru angajatorii care au primit la muncă mai mult de cinci persoane fără contracte individuale”.

Cele 23 de persoane fără forme legale de angajare din Constanța lucrau în: construcții, în fabricarea produselor din material plastic, fabricarea mobiliei, cultivarea cerealelor și în activități de curățenie.

“În domeniul relațiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.106.500 de lei din care 820.000 de lei pentru muncă la negru. Au fost sancționați 331 angajatori din care 51 pentru muncă fără forme legale. Au fost sancționate șapte persoane fizice pentru că au acceptat să muncească la negru”, precizează IM.

În aceeași perioadă, în domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 408.000 de lei. Pentru deficiențele constatate, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcțiune a 17 echipamente de lucru, opt în Prahova, șase în județul Bihor, două în județul Ilfov și unul în județul Neamț. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus sistarea activității la doi angajatori.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 71 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea 35 au avut loc în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *