vineri, 7 august 2020
Acasă > Social > 25 octombrie, Ziua Armatei Române

25 octombrie, Ziua Armatei Române

Sursa foto: Fortele Navale

Astăzi, 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României.

Cu această ocazie, este arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare, se ridică Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime şi fluviale şi sunt organizate ceremonii militare şi activităţi comemorative în garnizoanele din ţară, în teatrele de operaţiuni şi în ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai Apărării.

Forțele Navale Române sărbătoresc Ziua Armatei României în șase orașe din țară, unde sunt organizate ceremonii militare și religioase pentru cinstirea memoriei eroilor Patriei.

Marinarii militari participă  cu expoziții de tehnică și armament, precum și la activități culturale desfășurate în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Babadag și București.

La Constanța, ceremonia militară și religioasă are loc la „Monumentul Victoriei” din Parcul Arheologic.

De asemenea, în intervalul orar 13.00-17.00, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ de marină vor fi prezenți cu standuri de promovare a carierei militare, iar militari  ai Forțelor Navale și a Forțelor Terestre vor prezenta publicului o expoziție de tehnică, armament și echipamente militare din dotare, în parcarea de la Mall VIVO.

La ora 19.00, marinarii militari se vor retrage cu torțe pe traseul: Poarta 1– Comandamentul Flotei – str. Mircea cel Bătrân – Bulevardul Tomis – Prefectura Județului Constanța.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *