Acasă > Social > 26 iulie, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

26 iulie, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa

Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al şaptelea an, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa “Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Pentru a celebra cum se cuvine această zi importantă din istoria jandarmeriei constănţene, vor fi organizate o serie de activităţi.

Joi, 26 iulie a.c., cu începere de la ora 08.15 , în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului, se va arbora Drapelul României, în acordurile Imnului Naţional.

Activităţile vor continua cu acordarea de recompense (diplome de merit, citare prin ordin de zi pe unitate, felicitări şi mulţumiri) din partea conducerii inspectoratului, pentru ofiţerii şi subofiţerii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în activitate, iar de la ora 09.00 la capela unităţii va avea loc slujba de Te-Deum.

Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa a fost stabilită în data de 26 iulie prin O.M.A.I. nr.176 din 2012 privind atribuirea de denumiri onorifice şi stabilirea de zile aniversare pentru unele structuri din Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicat în Monitorul Oficial nr.507 din 24 iulie 2012.

Înfiinţarea primei Companii de Jandarmi din Constanţa s-a realizat în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 “a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.

Tot din acelaşi document mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

Sursa: Comunicat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.