Tuesday, 18 September 2018
Acasă > Social > 3 sfaturi pentru a avea mai multa incredere in tine ca barbat

3 sfaturi pentru a avea mai multa incredere in tine ca barbat

Lipsa increderii, precum si stima de sine scazuta par sa fie din ce in ce mai des intalnite in societatile moderne. Esecul nu mai este vazut ca un lucru normal, ce i se poate intampla oricarui om, ci ca o situatie extrem de neplacuta, ce ajunge sa defineasca fiecare persoana care trece prin acesta. Ei bine, increderea de sine nu este usor de obtinut, deoarece trebuie sa inveti sa fii  echilibrat si sa te accepti asa cum esti, dorindu-ti, in acelasi timp, sa fii mai bun. Afla, in continuare, ce poti face pentru a avea mai multa incredere in tine.

Iata cum sa iti cresti stima si increderea de sine:

  1. Apreciaza-te mai mult

In cea mai mare parte, oamenii isi doresc sa fie apreciati si acceptati de cei din jur, deoarece, in acest fel, simt ca fac lucrurile asa cum trebuie. Acestia uita, insa, ca trebuie sa primeasca aprecieri din partea lor insisi, mai intai. Orice ai face, asigura-te ca nu ai o gandire negativa in ceea ce te priveste si ca orice gest pe care il faci fata de tine este unul care iti arata cat de mult te apreciezi. De exemplu, iti poti face cadouri singur, din cand in cand. Astfel, descopera oferta BMan cu pachete de accesorii si articole vestimentare cadou, ca sa-ti faci o surpriza placuta. Acest lucru nu inseamna ca esti egoist, ci ca iti cunosti adevarata valoare si putere.

 

 

  1. Invata sa comunici cu cei din jur

In orice fel de interactiune umana, comunicarea este un element cheie, deoarece ea le permite oamenilor sa se faca intelesi si ascultati. Ce rol are ea in dezvoltarea stimei de sine? Ei bine, daca vei reusi sa comunici mai usor cu cei din jur, vei avea sentimentul de apartenenta  si vei sti ca nu iti este greu sa interactionezi si sa te apropii de ceilalti. Este foarte important sa nu fii introvertit si sa te deschizi, atat cat crezi ca este necesar. Este posibil sa descoperi ca ai in jurul tau oamenii foarte ineresanti, pe care merita sa ii cunosti.

  1. Dezvolta-te!

Pe masura ce vei creste, personal si profesional, incredera in tine va creste, la randul ei, surprinzator de mult. Dezvoltarea inseamna ca devii din ce in ce mai bun si mai capabil sa faci anumite lucruri pe care inainte nu le puteai face. Fie ca este vorba de o marire de salariu sau de acumularea unor cunostinte noi, vei deveni mai increzator si vei trece mai usor peste provocari.

Fii optimist si ai incredere ca poti face tot ceea ce iti propui! Nimic nu este imposibil atunci cand crezi in fortele proprii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.