37 de ani de exploatare a Canalului Dunăre-Marea Neagră

  •  
  •  
  •  
  •  

Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A aniversează, astăzi, 37 de ani de exploatare a Canalului Dunăre Marea – Neagră, unul dintre cele mai importante canale navigabile artificiale din Europa, fiind unul dintre cele mai mari obiective de investiție 100% românească a tuturor timpurilor.

Inaugurat pe data de 26 mai 1984, canalul Dunăre-Marea Neagră se înscrie în cea mai mare clasă de canale interioare, potrivit standardelor europene.

Canalul Dunăre Marea – Neagră constituie veriga ce leagă traficul maritim, prin portul Constanța, de traficul fluvial pe apele interioare europene, fiind parte componentă a coridorului panaeuropean de transport dintre Marea Neagră și Marea Nordului , prin Canalul Rin-Main-Dunăre, formând o importantă rută de transport cu costuri reduse pentru o gamă largă de mărfuri și servicii.

Principalul avantaj constă în legătura directă cu Portul Constanţa, cel mai mare port maritim de la Marea Neagră şi unul dintre cele mai mari din Europa.

De la intrarea în exploatare până în prezent a înregistrat un trafic total de 895.281.000 tone capacitate și aproximativ 255.166 ecluzări, iar în prima parte a acestui an a înregistrat cea mai bună evoluție a traficului, comparativ cu toată perioada similară de la punerea în funcțiune a canalului.

Până la data de 25.05.2021 au fost înregistrate 4847 ecluzări, un trafic de 14.450.441 tone capacitate, depășind astfel prognoza de 13.900.000 tone capacitate cu 4%.

Sursa: Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile S.A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *