sâmbătă, noiembrie 16, 2019
Acasă > Social > 50.000 lei amendă pentru lipsa avizului sau autorizației eliberată de ISU

50.000 lei amendă pentru lipsa avizului sau autorizației eliberată de ISU

Senatorii au decis că majoreze de cinci ori, la un maxim de 50.000 de lei, amenda pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Iniţiativa legislativă prevede o amendă de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru nerespectarea cerinţelor care au stat la baza eliberării avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, dar şi pentru continuarea executării lucrărilor de construcţii sau funcţionarea ori utilizarea construcţiilor/amenajărilor respective după anularea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu.

Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, modificată prin propunerea legislativă a deputatul PP-DD Mihai Deaconu, stipulează în prezent că amenda pentru aceste fapte este cuprinsă între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

Propunerea legislativă prevede o amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru “începerea lucrărilor de execuţie la construcţii şi instalaţii tehnologice noi, dezvoltarea, modernizarea ori schimbarea destinaţiei celor existente, precum şi punerea în funcţiune a acestora fără obţinerea avizului sau a autorizaţiei de securitate la incendiu, după caz”.

Aceeaşi amendă se aplică şi în cazul în care avizele şi autorizaţiile de securitate la incendiu nu sunt solicitate şi obţinute de către persoanele fizice sau juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente sau, după caz, de către beneficiarul investiţiei.

Faţă de prevederile legale în vigoare, în aceste două cazuri se propune majorarea amenzilor contravenţionale de patru ori.

“În expunerea de motive, iniţiatorul susţine că aceste modificări legislative vizează “responsabilizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi cu impact pentru populaţie şi mediu, precum şi monitorizarea strictă a acestora”.

Senatul a adoptat această propunere legislativă în calitate de primă Cameră sesizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *