500 de milioane de lei pentru administrațiile locale și IMM-uri, prin Programul Operațional Regional

  •  
  •  
  •  
  •  

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației informează că 24 de contracte de investiții finanțate prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost semnate de ministrul  Ion Ștefan.

17 dintre acestea vizează proiecte care vor fi demarate în mai multe unități administrativ-teritoriale din România și 7 investiții au fost direcționate către mai multe întreprinderi mici și mijlocii (IMM).

Suma de 490.562.950 lei va fi investită pentru proiecte care vizează sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziționarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcții de grădinițe, stații de epurare și conducte de canalizare, din județele Tulcea, Constanța, Covasna, Teleorman, Maramureș, Cluj, Iași, Prahova, Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Bistrița Năsăud.

Prioritățile de investiții urmăresc printre altele: sprijinirea eficienței energetice prin folosirea de surse regenerabile în infrastructurile publice, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate.

Alte 7 contracte, în valoare de 6.341.045,05 lei, au fost semnate pentru proiecte destinate IMM-urilor.

“Accesarea de fonduri europene și impulsionarea atât a administrațiilor locale, cât și a antreprenorilor, pentru a depune proiecte ce urmăresc finanțarea prin programe europene este, fără discuție, o alternativă viabilă pentru revenirea la normalitate într-un timp cât mai scurt după perioada crizei economice cu care ne confruntăm din cauza pandemiei Covid-19. 24 de contracte, în valoare de aproximativ 500 de milioane de lei, sunt foarte importante pentru comunitățile din România și pentru IMM-urile care pot, astfel, să se mențină pe piață în această perioadă grea”, a afirmat ministrul Ion Ștefan.

Sursa: Comunicat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *